НОВИНИ ДНЯ: Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедамивсі новини дня
Політика
Україна
21.10.2021 747

В Україні спрощують самоізоляцію після подорожей

При перетині держкордону України невакцинованим людям необхідно встановити додаток Вдома тільки на 72 години, поки людина не зробить тест на Covid.

Про це повідомляє Мінцифри у четвер, 21 жовтня.

Кабмін змінив правила самоізоляції, але вони набудуть чинності після офіційного опублікування постанови. Зокрема, необхідність проходити контроль на основі даних геолокації і розпізнавання обличчя більше не буде. Додаток більше не буде відслідковувати геолокацію, а через 72 години буде скасовано.

Протягом 72 годин людина повинна зробити ПЛР або антиген тест. В додаток автоматично підтягнеться негативний результат. При цьому тест обов'язково повинен бути зроблений в лабораторії, верифікованій МОЗ. Потім додаток можна видалити. Водночас у разі позитивного результату потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

Однак якщо людина з якихось причин не зробила тест після перетину кордону, через 72 години додаток буде вимкнено, а інформація автоматично передається в правоохоронні органи. Вони будуть вибірково перевіряти перебування в місці самоізоляції.

Нарешті, якщо людина не захоче встановлювати додаток, то громадянам України доведеться пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям будуть відмовляти у в'їзді на територію України.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні спрощують самоізоляцію після подорожей 5.00 5 1
Політика / Україна
21.10.2021 747
Еще материалы раздела «Україна»