<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.10.2021 563

У «Ранку з Україною» дали поради, як позбутись осінньої хандри

У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на телеканалі «Україна», ведучі Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч з’ясували, чи існує таке поняття як осіння хандра та як позбутись цього стану.

Коли вам не хочеться нічого, окрім гарячого чаю та теплого пледу на плечах, коли сумно від одного погляду у вікно – у вас осіння хандра або нудьга. І як виявилось, це зовсім невигаданий термін.

«Дуже хотілось би сказати, що поняття хандри вигадали люди. Але це не так. Насправді, люди залежні від сонця, і якщо його довго не бачити, у нас псується настрій і виникає пригнічений стан», – пояснює психологиня Тетяна Ларіна в ефірі каналу «Україна».

Тобто осінь – це маленький стрес для нашого організму, і в такий момент важливо вміти відволіктись. Психологи радять відкрити для себе нові, незвичні справи чи хобі. Знайдіть собі захоплення до душі, ними можуть бути співи, малювання, уроки акторської гри чи ораторського мистецтва. Або ж танці, наприклад, ZUMBA.

«ZUMBA – це танцювальна фітнес програма, заснована на базових латиноамериканських ритмах. На заняття ви приходите начебто на вечірку – танцюєте і відриваєтесь на повну», – розповіла інструкторка з ZUMBA.

Спорт взагалі вважають універсальним бійцем проти нудьги, особливо активний.

Простим і бюджетним способом позбутись осінньої хандри вважають контрастний душ. Фахівці запевняють – такий метод допоможе стабілізувати серцебиття, збадьоритись та покращити настрій. Проте слід правильно робити цю процедуру – раз на 30 секунд змінювати гарячу воду на холодну і так хоча б 5-6 разів.

Ще один метод боротьби з осінньою меланхолією, який радять фахівці – аутотренінг.

«Уявляємо собі бажану внутрішню реальність – куди хочеться потрапити і починаємо промовляти її в позитивній формі. Наприклад: «Я зможу серед прохолодної осені дозволити собі момент відпочинку, сонця та радості», – коментує психологиня в програмі «Ранок з Україною».

До речі, під час осінньої хандри допоможуть покращити настрій домашні улюбленці – грайтеся, пестіть та проводьте якомога більша часу з ними. Ну і звичайно, не забувайте про сімейний затишок – прикрасьте оселю, додайте фарб і комфорту, заваріть ароматний чай та насолоджуйтесь тишею і спокоєм.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» дали поради, як позбутись осінньої хандри 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.10.2021 563
Еще материалы раздела «Суспільство»