<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
22.10.2021 766

У Києві злетіли ціни на квартири

Середня ціна на квартири на первинному ринку в Києві у вересні 2021 року склала 1271 дол./ кв. м, що на 3,4% вище вартості в серпні.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на дані компанії Address Group, безперервне зростання зберігається вже 5 місяців.

"У категорії однокімнатних квартир ціна зросла на 6,6% (1411 дол./ кв. м), двокімнатні зросли на 1,5% (1235 дол./ кв. м), медіанна ціна трикімнатних квартир становила 1170 дол./ кв. м., що більше на 2,5%", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що така динаміка свідчить про зростання інвестиційного попиту на нерухомість і "вимивання" найменш дорогих квартир з ринку. Лідерами зі зростання цін стали Печерський (10%) і Голосіївський (9%) райони, які після змін в характеристиці запитів інвесторів є найбільш привабливими районами для інвестицій з високою часткою нового будівництва.

Попит на первинну нерухомість у вересні був найвищим: 84% претендентів цікавилися нерухомістю на первинному ринку і 16% — на вторинному.

При цьому медіанна ціна пропозиції квартир на вторинному ринку у вересні в столиці становила 1372 дол./кв. м.

"Рівень медіанних цін на найбільш ліквідні 1-кімн. і 2-кімн. квартири на вторинному ринку збільшився на 1,8%, тим самим сформувавши значну цінову різницю з 3-кімн. і 4-кімн. квартирами. Оскільки показник у категорії багатокімнатних квартир зменшився на 9,3%", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ціна в районах на квартири на вторинному ринку зі значним обсягом пропозиції, які не є інвестиційно-привабливими (Дарницький, Дніпровський, Солом'янський) знизилася на 6-11%. Значне зростання цін зафіксовано лише в Оболонському районі столиці.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві злетіли ціни на квартири 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
22.10.2021 766
Еще материалы раздела «Нерухомість»