НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
24.10.2021 630

Окупанти в Донецьку знімають блокаду місії ОБСЄ

Окупаційна влада в Донецьку знімає блокаду Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. З території готелю Park Inn приберуть наметове містечко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Повідомляється, що окупаційна адміністрація Донецька вирішила згорнути наметове містечко біля готелю Park Inn, в якій розташовується штаб-квартира спостерігачів СММ ОБСЄ, і "перенести акцію в соціальні мережі". Причина - зростання захворюваності COVID-19 і посилення карантину.

Також представники окупаційної влади заявили, що питанням затриманого бойовика "ЛНР" Андрія Косяка буде займатися МЗС Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше представник Донецька в українській делегації в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що блокада спостерігачів пов'язана з тим, що Росія намагається тиснути на місію ОБСЄ.

Блокада в Донецьку почалася під формальним приводом домогтися звільнення бойовика "ЛНР" Андрія Косяка, який був затриманий українською стороною.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна надасть російським дипломатам доступ до нього. Примітно, що Київ декларує нібито невизнання російських паспортів, виданих жителям окупованого Донбасу. Відомо, що Косяк отримав його тільки в 2020 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти в Донецьку знімають блокаду місії ОБСЄ 5.00 5 1
Політика / Україна
24.10.2021 630
Еще материалы раздела «Україна»