<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
27.10.2021 477

Наступного року плануємо модернізувати близько 5 тисяч багатоквартирних будинків - Шмигаль

Уряд працює над програмою енергоефективності, за якою наступного року планується модернізувати не менше 5 тис. багатоквартирних будинків.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки на Кіровоградщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні працюємо над програмою енергоефективності, які плануємо почати активно реалізовувати з наступного року. Є амбітні плани - здійснити заходи з енергозбереження від 5 тис. багатоквартирних житлових будинків наступного року", - сказав Шмигаль.

Він заявив, що в 2022 році на утеплення житлових будинків буде виділено, з урахуванням допомоги донорських організацій, понад 5 млрд грн.

Прем'єр також зауважив, що традиційними для багатьох міст є втрати у мережах до 40-60% тепла через застаріле обладнання. На його думку, ці втрати можна зменшити завдяки модернізації.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявляв про розробку детальної програми енергомодернізації, на впровадження якої потрібно залучити близько 300 млрд гривень.

Нині в Україні працює Фонд енергоефективності, який станом на 15 жовтня отримав 799 заявок від співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на участь у програмі "Енергодім".

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступного року плануємо модернізувати близько 5 тисяч багатоквартирних будинків - Шмигаль 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
27.10.2021 477
Еще материалы раздела «Нерухомість»