<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
27.10.2021 607

Прикордонники виявили 350 підроблених COVID-сертифікатів

Кожен 20-й документ про вакцинацію, які перевірили українські прикордонники, є підробкою. З серпня вже виявили 350 підробок.

Про це повідомила в середу, 27 жовтня, прес-служба ДПСУ.

Відзначається, що лише минулої доби в аеропортах Києва виявили 10 підроблених COVID-сертифікатів.

З серпня прикордонники використовують програмне забезпечення SafeBorder, яке було розроблено спільно з ЄС. З того часу перевірено близько 7 тисяч сертифікатів, серед них 350 були підробленими. Про всі ці випадки в Нацполіцію направлено повідомлення.

За допомогою програмного забезпечення SafeBorder прикордонники здійснюють електронну перевірку COVID-19 сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування чи одужання від хвороби.

"Сканування QR-коду триває лише кілька секунд, що значно прискорює проходження контролю", - відзначили в ДПСУ і додали, що це спростило викриття підробки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Прикордонники виявили 350 підроблених COVID-сертифікатів 5.00 5 1
Політика / Україна
27.10.2021 607
Еще материалы раздела «Україна»