<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
28.10.2021 686

У столиці вже заповнені 66% ліжок із киснем

У медичних закладах Києва вже заповнено 66 % ліжко-місць з подачею кисню для хворих на коронавірус, і з такими темпами поширення вірусу місць скоро може не вистачати.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко в Телеграмі.

"Загалом у лікарнях столиці підготовлені майже 6 тисяч ліжок для хворих на коронавірус і ми продовжуємо готувати додаткові ліжка. З обладнаних подачею кисню (а це 95% від загальної кількості) заповнені сьогодні майже 66% ліжок. І з такими темпами розповсюдження вірусу місць із киснем скоро може не вистачати", - написав Кличко.

Він зазначив, що кількість хворих, які потребують госпіталізації, зростає, і переважна більшість із них - у важкому стані.

За його словами, фахівці Київської міської клінічної лікарні №4 стверджують, що 97% відсотків госпіталізованих у цей заклад – невакциновані. Зокрема, щодня в лікарні приймають понад 40 карет швидкої допомоги.

Кличко зауважив, що чимало лікарів, які працюють в бригадах швидких, говорять про необхідність запровадження локдауну, бо від такої кількості хворих медики працюють уже на межі своїх можливостей.

"Тому я звертаюся до всіх: це не жарти і не легенди! Вірус - агресивний та вражає всіх - дітей, молодь, дорослих. І хвороба має більш важкий перебіг. Бережіть своє здоров‘я - дотримуйтеся елементарних правил безпеки, зробіть щеплення! Це - єдиний спосіб упередити таке стрімке розповсюдження вірусу, не допустити колапсу медичної системи та зберегти життя людей", - додав він .

Також Кличко оприлюднив відео про те, що відбувається в реанімаційному відділенні Київської міської клінічної лікарні №4.

Як повідомлялося, у Києві за минулу добу, 26 жовтня, виявили 1416 нових випадків коронавірусу.

Оценка материала:

5.00 / 1
У столиці вже заповнені 66% ліжок із киснем 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
28.10.2021 686
Еще материалы раздела «Столиця»