НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
28.10.2021 763

Доктор Комаровський у програмі "Ранок з Україною" розповів, чи допоможе зігрітися алкоголь

Що ми одразу робимо, коли відчуваємо переохолодження? Швидко розтираємося або п'ємо щось гаряче. Причому чоловіки вважають за краще – зігріватися алкоголем. Євген Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», як можна собі допомогти.

613074ef7fc9f_kanal_ukraina_ukraina_doktor_komarovskij_foto1_28.10.21

Ви змерзли і відразу біжите додому набирати гарячу ванну? Чи намагаєтесь розтерти чимось охолоджені місця? А хтось відкорковує пляшку з горілкою, щоб випити. Ви, напевно, здивуєтеся, але жоден із цих способів не допомагає організму впоратися з переохолодженням. Ба більше, ми можемо нашкодити собі.

«Під час охолодження не треба розтиратися і приймати щось усередину, – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна». – Особливо попереджаю чоловіків, які впевнені, що вживання алкоголю – це найвірніший спосіб зігрітися».

За словами кандидата медичних наук, алкоголь викликає розширення судин та створює ілюзію, що вам стало тепліше, бо відбувається приплив крові. Але коли збільшується кровообіг, починається втрата тепла.

Перше, що треба зробити після переохолодження, зняти все мокре та холодне. Тобто переодягнутися у щось максимально сухе та тепле.

«Дуже важливо не намагатися зігріватись чимось гарячим, – попередив Євген Комаровський. – Не засовувати руки чи ноги у гаряче, бо шкіра, коли стався спазм судин, практично позбавлена ​​чутливості. Ви можете не відчути, наскільки гаряча вода чи предмет, за допомогою якого ви хочете зігрітися, і тому одержати опіки».

Найкращий спосіб від переохолодження – це тепло іншої людини.

«Тому раджу вам одягнути теплу піжаму та залізти під ковдру якомога ближче до коханої людини, – сказав кандидат медичних наук. – Це найправильніший спосіб зігрітися».

Якщо коханої людини немає поряд, тоді переодягніться у щось тепле і пийте маленькими ковтками теплий чай.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі "Ранок з Україною" розповів, чи допоможе зігрітися алкоголь 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
28.10.2021 763
Еще материалы раздела «Афіша»