<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2021 1712

Світ не готовий запобігти глобальному потеплінню - вчені

Міжнародна група дослідників Systems Change Lab, яку створив Інститут світових ресурсів і Фонд Землі Джеффа Безоса, опублікувала доповідь, в якій ідеться, що жодна зі сфер людського суспільства не зможе оперативно адаптуватися для виконання мети Паризької угоди про клімат, а саме уникнути зростання температур вище 1,5 градуса за Цельсієм.

Про це повідомляє The Guardian.

"Нам потрібно по-справжньому постаратися в будь-якій цій галузі - трансформувати нашу енергетику, ту дієту, якої дотримуємося, те, як господарюємо на Землі. І більше того - необхідно все це зробити одночасно", - відзначив один із співавторів доповіді і представник Фонду Землі Келлі Левін.

У документі йдеться, що жодна із 40 проаналізованих сфер діяльності людства не зможе змінити свою тактику у встановлені терміни.

Тому втримати зростання світових температур на рівні 1,5 градуса за Цельсієм буде дуже важко.

У доповіді відзначено, що скоротити рівень викидів парникових газів уже в нинішньому десятилітті треба наполовину, а до 2050 року викидів необхідно позбутися взагалі.

Також наголошено, що за нинішніх умов є необхідність у п'ять разів швидше скорочувати споживання вугілля, в три – енергоспоживання, а також утричі швидше відновлювати прибережні водно-болотні угіддя.

Також у доповіді йдеться про необхідність у півтора разу швидше скорочувати споживання яловичини. Зокрема, у багатих країнах Європи і Північної Америки.

За даними Systems Change Lab, розплата за викиди вуглекислого газу в атмосферу зараз у періоді стагнації. А ще, за даними вчених, і борються з викидами в атмосферу від сільського господарства й автомобілів, і запобігають ліквідації лісів неправильно.

А от електроенергія, яку отримують за рахунок сонячної та вітрової енергетики, навпаки - сприятливо впливає на клімат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Світ не готовий запобігти глобальному потеплінню - вчені 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2021 1712
Еще материалы раздела «Суспільство»