<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Політика
Росія
29.10.2021 750

Росія зупиняє з 1 листопада постачання в Україну енергетичного вугілля

Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Росія з 1 листопада 2021 року припиняє поставки енергетичного вугілля в Україну.

"З 1 листопада Російська Федерація зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну. Мова іде про вугілля марки А (антрацит) та П (пісне)", - написав Герус у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що вугілля таких марок завозили компанії ДТЕК, "Донбасенерго", а також "Технова", яка об'єднує Дарницьку, Сумську та Чернігівську ТЕЦ.

Водночас посилаючись на учасників ринку, Герус зазначив, що заборона поширюється саме на вугілля, яке використовується для потреб енергетики, і не стосується коксівного.

"Такі дії РФ схожі на її дії восени 2014 року", – наголосив голова енергокомітету.

Як повідомлялося, з 1 листопада Україна планує імпортувати російську електроенергію – вісім компаній викупили всі доступні 2200 МВт потужності міждержавного перетину у напрямку Росія-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія зупиняє з 1 листопада постачання в Україну енергетичного вугілля 5.00 5 2
Політика / Росія
29.10.2021 750
Еще материалы раздела «Росія»