<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
30.10.2021 4387

Вітрильний фрегат «Дружба» відремонтують і передадуть інституту ВМС - Зеленський

Вітрильник «Дружба», який протягом півтора десятка років простоює у Практичній гавані Одеського морського порту, буде відремонтований і переданий для проходження морської практики курсантами Інституту ВМС Одеської морської академії.

Про це заявив на брифінгу Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом в Одеській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якраз учора (28 жовтня – ред.) до мене звернулись з Міністерства освіти з пропозицію про передачу вітрильного фрегата «Дружба» на баланс Міністерства оборони. Я це зроблю найближчими днями, щоб курсанти виходили на цьому вітрильнику на морську практику», - зазначив Зеленський.

Глава держави додав, що знає, як важливо відновити це судно для тренування найкращих у світі моряків, якими вважають себе багато одеситів.

Трищогловий вітрильник «Дружба» - другий у серії фрегатів, спущених на воду на Гданській судноверфі у 1980-1990-х роках. Наразі судно пришвартоване до одного з причалів Практичної гавані і служить базою для виробничої практики курсантів – майбутніх моряків.

Вітрильник «Дружба» оснащений двома дизельними двигунами. Довжина судна – 108 метрів, висота щогл – 50 метрів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Зеленський також доручив сьогодні Міністерству освіти та науки розробити масштабну програму з відродження наукового флоту України у кількості 36 суден.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вітрильний фрегат «Дружба» відремонтують і передадуть інституту ВМС - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
30.10.2021 4387
Еще материалы раздела «Україна»