НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
04.11.2021 498

Зброя сепаратистів на Донбасі російського походження - дослідження

Росія систематично забезпечує озброєнням незаконні військові формування на Донбасі. Це підтвердило детальне вивчення різноманітних видів зброї та боєприпасів, які використовувалися у війні на території України.

Про це повідомляє New York Times.

Відзначається, що дослідження, яке фінансовано ЄС і МЗС Німеччини, проводила британська компанія Conflict Armament Research, що спеціалізується на вивченні пересування та застосуванні озброєнь.

Попередні дослідження з цієї теми головним чином ґрунтувалися на фотографіях і даних розвідки. Новий звіт зосередився на реальних зразках озброєння, які було знайдено на місцях бойових дій.

Фахівці вивчили десятки видів стрілецької зброї, гранатометів, ПЗРК і тисячі боєприпасів, вилучених у полонених чи вбитих сепаратистів або із залишених ними позицій. Вони переписали серійні номери й ідентифікували інші ознаки, що дозволяють визначити виробників зброї.

Виявилося, що це озброєння могло взятися лише з російських військових арсеналів. Наприклад, фахівці виявили кілька типів гранатометів, снайперських гвинтівок і мін, які ніколи не були на озброєнні українських Збройних сил, а отже, не могли бути захоплені в них сепаратистами.

Є в них спеціалізоване озброєння. Дослідники розповіли, зокрема, про російську міні-пастку, яка встановлюється під фугасом і вибухає під час спроби знешкодити міну.

У доповіді також наголошено, що автомати Калашнікова, які використовують бойовики в конфліктах в інших країнах, часто збираються з різних одиниць зброї. Неіснуючі серійні номери компонентів там – звичайна річ. Але в Україні цього не було, а отже, зброя мала пряміший шлях із заводу на поле бою.

Кулі, які вивчають фахівці, були виготовлені в різний час, тому точно встановити їхнє походження неможливо. Найстаріший патрон для АК, який було знайдено на полі бою в Україні, датований 1948 роком.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зброя сепаратистів на Донбасі російського походження - дослідження 5.00 5 1
Політика / Україна
04.11.2021 498
Еще материалы раздела «Україна»