<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.11.2021 560

Під час пандемії у 30 країнах зросла смертність від туберкульозу - ВООЗ

У світі зросла смертність від туберкульозу через пандемію коронавірусу. Кількість жертв цього інфекційного захворювання збільшилася з 1,4 до 1,5 млн осіб.

Про це йдеться у Глобальній доповіді ВООЗ щодо боротьби з туберкульозом, повідомляє The Lancet.

Фахівці вважають, що зростання смертей пов'язане з тим, що пандемія COVID-19 послабила систему охорони здоров'я в усіх державах, закривши пацієнтам доступ до інших медичних послуг.

Так, у 2020 році кількість поставлених діагнозів "туберкульоз" значно знизилася. Якщо роком раніше хворобу виявляли у 7,1 млн осіб на Землі, то з початком пандемії - у 5,8 млн осіб.

За даними ВООЗ, на сьогодні на туберкульоз хворіють 4,1 млн осіб. Проте, вважають фахівці, у цих людей захворювання або не діагностовано, або не потрапило до офіційних зведень.

За підрахунками аналітиків ВООЗ, кількість смертей від туберкульозу зросла у 30 країнах світу. І смертність лише збільшуватиметься. Для стабілізації ситуації з туберкульозом знадобиться щонайменше п'ять років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Під час пандемії у 30 країнах зросла смертність від туберкульозу - ВООЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.11.2021 560
Еще материалы раздела «Суспільство»