<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба зробив різку заяву щодо зброї від партнерів і примусу України до переговорів  Чи будуть заморозки в Україні до літа: синоптик надав докладний прогноз погоди на тиждень  Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУРвсі новини дня
Політика
Україна
05.11.2021 470

Кулеба: Україна може стати членом НАТО і ЄС при "політичному рішенні"

Україна може стати членом Євросоюзу і НАТО, якщо блоки їй пообіцяють, що вона може закінчити реформи вже за повноправного членства, і якщо в ЄС і Альянсі буде консолідоване політичне рішення про вступ України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Реформи дуже важливі... Боротьба з корупцією – все правильно. Але непотрібно нести на собі весь смуток реформ. Якщо буде політичне рішення в Європейському Союзі і НАТО: "Забираємо", то, по-перше, і нам буде набагато легше робити реформи, а по-друге, нас приймуть навіть із деякими недозавершеними реформами під гарантії та обіцянки, що вони будуть завершені вже після набуття членства", – сказав міністр, коли виступив на форумі Re:Open Zakarpattia в п'ятницю, 5 листопада.

За його словами, не варто вважати себе у всьому винними.

"Треба працювати з партнерами, треба міняти країну, треба робити все всередині країни, щоб вона ставала сильнішою. Але не можна вступити ні в ЄС, ні в НАТО, якщо там не буде консолідованої позиції: "Берем", – сказав Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба: Україна може стати членом НАТО і ЄС при "політичному рішенні" 5.00 5 1
Політика / Україна
05.11.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»