<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
06.11.2021 627

Міжнародні експерти оприлюднили звіт із доказами збройної агресії РФ в Україні

Міжнародна неурядова організація Conflict Armament Research («Дослідники зброї конфліктів») опублікувала звіт «Зброя війни в Україні. Трирічне дослідження постачань озброєння у Донецькій та Луганській областях».

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Це перший звіт Conflict Armament Research, який став результатом співпраці цієї організації з контррозвідкою Служби безпеки України, започаткованої у 2018 році. Ця робота мала на меті доведення міжнародній спільноті об’єктивної та неупередженої інформації щодо характеру і походження зброї на сході України", - зазначають у спецслужбі.

В СБУ повідомили, що на 230-ти аркушах дослідження міститься значний масив фактологічних даних, які є беззаперечним свідченням використання незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях озброєння та військової техніки саме російського походження.

Наголошується, що звіт уперше детально охопив великий обсяг даних щодо озброєння та боєприпасів російського виробництва. Спеціалісти Conflict Armament Research вивчили десятки реальних видів стрілецької зброї та боєприпасів, протипіхотних мін, гранатометів та переносних зенітно-ракетних комплексів.

Як повідомляється, активну підтримку у діяльності експертів Conflict Armament Research надали Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ, Офіс Генерального прокурора, Національна гвардія, Національна поліція та Державна прикордонна служба.

"Спільними діями надано сприяння міжнародній організації в зібранні та аналізі виявлених і вилучених окремих видів озброєнь і військової техніки (ОВТ) російського походження у районі ООС", - заявили в СБУ.

У спецслужбі підкреслили, що СБУ продовжуватиме роботу у цьому напрямі та спільно з Міністерством закордонних справ вживатиме заходів для поширення доказів незаконного постачання ОВТ з території РФ на тимчасово окуповану територію України в Донецькій та Луганській областях.

Conflict Armament Research створена у 2011 році та наділена повноваженнями Європейського Союзу щодо збирання, узагальнення та аналізу даних про походження ОВТ, що використовуються в зонах збройних конфліктів у різних регіонах світу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародні експерти оприлюднили звіт із доказами збройної агресії РФ в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
06.11.2021 627
Еще материалы раздела «Україна»