<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
06.11.2021 470

Голова ЦРУ вирушив до Москви попередити Росію про нарощування військ біля України

Візит директора ЦРУ Білла Бернса до Москви цього тижня мав на меті передати попередження Кремлю, що Сполучені Штати серйозно сприймають нові військові переміщення РФ поблизу українського кордону.

Про це повідомив у п’ятницю американський центральний телеканал CNN із посиланням на обізнані джерела.

«Президент Джо Байден відправив до Москви директора ЦРУ Білла Бернса на початку цього тижня, щоби попередити Кремль, що США уважно стежать за нарощуванням (російських – ред.) військ біля кордону України, а також спробувати визначити, чим мотивується Росія у своїх діях», - зазначається в повідомленні.

Бернс провів у Москві переговори з високопоставленими чиновниками, які відповідають за військову сферу РФ. При цьому, CNN називає візит глави ЦРУ до Москви «рідкісним» та підкреслює, що він відбувся на тлі занепокоєння США у зв’язку з «незвичайною передислокацією» російських військ поблизу північного кордону України.

Останніми днями адміністрація Байдена активізувала свої зусилля для деескалації зростального напруження між Москвою і Києвом. Після зустрічей в Росії Бернс розмовляв телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським, намагаючись розрядити цю напругу, повідомили джерела CNN. Крім того, до Києва була відправлена високопоставлена чиновниця Держдепартаменту США, щоби підтримати ці зусилля.

«Дипломатичні зусилля на високому рівні підкреслює, наскільки серйозно адміністрація Байдена ставиться до останніх переміщень російських військ», - зауважується в повідомленні. Крім того, звертається увага, що напруження між Україною і Росією загострилася останніми тижнями через поглиблення енергетичної кризи, спровокованої Москвою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Голова ЦРУ вирушив до Москви попередити Росію про нарощування військ біля України 5.00 5 1
Політика / Україна
06.11.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»