НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
12.11.2021 421

Туреччина заборонила громадянам Іраку, Сирії та Ємену cідати на літаки до Мінська

Турецькі органи заборонили приймати громадян Іраку, Сирії та Ємену, крім дипломатичного персоналу, на пасажирські літаки з території країни до Мінська.

630_360_1622035323-857_12.11.21

Про введення такої заборони з боку турецької авіакомпанії Turkish Airlines повідомив у Твіттері міністр канцелярії президента Польщі Якуб Кумох, про це також повідомили в білоруській “Белавіа”, повідомляє Укрінформ.

“Turkish Airlines підтвердили, що відтепер не прийматимуть на борти літаків до Мінська громадян Іраку, Сирії та Ємену, за винятком власників дипломатичних паспортів”,- написав Кумох.

У свою чергу білоруська “Белавіа” повідомила, що відповідно до рішення турецьких органів з 12 листопада громадян цих трьох країн не братимуть на посадку для перевезення з Туреччини до Білорусі. Як зазначили у компанії, особи, які вже викупили квитки, можуть повернути повну вартість квитка за місцем їх купівлі.

За інформацією польської сторони, щотижня літаки Turkish Airlines, “Белавіа” та російського “Аерофлоту” здійснювали не менше 40 авіарейсів зі Стамбула, Дамаска і Дубая до Мінська, перевозячи до 2 тис. пасажирів з країн Близького Сходу.

Станом на сьогодні, на території Польщі можуть перебувати до 20 тисяч мігрантів з півдня, у тому числі до 5 тисяч безпосередньо біля лінії кордону.

За даними Прикордонної служби Польщі, за минулу добу зафіксовано 223 спроби нелегального перетину кордону з боку Білорусі, їх унеможливлено. Затримано 26 осіб, їм вручено постанови про необхідність залишення території Польщі.

Як відомо, із серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тис. спробам нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

Польща звинувачує Білорусь у гібридній агресії та навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів вчинила спробу силового перетину кордону з Польщею.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Оценка материала:

5.00 / 1
Туреччина заборонила громадянам Іраку, Сирії та Ємену cідати на літаки до Мінська 5.00 5 1
Політика / Світ
12.11.2021 421
Еще материалы раздела «Світ»