<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
12.11.2021 446

Ризик ескалації та провокацій: НАТО про ситуацію на кордоні Польщі і Білорусі

У НАТО засудили дії Білорусі зі створення штучної кризи з мігрантами на кордонах із сусідніми державами - членами ЄС.

Про це йдеться в заяві Північноатлантичного альянсу.

"Північноатлантична рада рішуче засуджує інструменталізацію нелегальної міграції, яка триває і яку було штучно створено Білоруссю в рамках гібридних дій, спрямованих проти Польщі, Литви і Латвії в політичних цілях", - йдеться в повідомленні.

У НАТО висловили солідарність із Польщею, Литвою, Латвією. Також в організації підтримують заходи, яких союзники вживають у відповідь.

"Ми будемо зберігати пильність, бо є ризик дальшої ескалації та провокацій з боку Білорусі на її кордонах з Польщею, Литвою та Латвією, і далі будемо відстежувати наслідки для безпеки Альянсу. Союзники по НАТО закликають Білорусь припинити ці дії, поважати права людини й основні свободи і дотримуватися норм міжнародного права", - наголошено в заяві Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ризик ескалації та провокацій: НАТО про ситуацію на кордоні Польщі і Білорусі 5.00 5 1
Політика / Світ
12.11.2021 446
Еще материалы раздела «Світ»