<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
13.11.2021 1039

Глава МВС хоче запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

В Україні наразі відсутня можливість перевірки на місці зупинки водія стану його наркотичного сп’яніння, хоча у Європі є експрес тести, які швидко і точно показують наявність або відсутність основних наркотиків у організмі людини.

630_360_1636758904-588_13.11.21

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив у ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», передає кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, зокрема, про останню ДТП у Харкові, коли чоловік збив на регульованому переході двох дітей, і уточнив, що у рамках кримінального провадження, відкритого щодо цієї ДТП, що підозрюваний був під дією наркотичних засобів.

«І це одна з проблем, яку зараз я як міністр ставлю для вирішення. Бо у нас є драгери для перевірки на стан алкогольного сп’яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп’яніння. Хоча у Європі – я нещодавно відвідав Францію, - і там є експрес-тести, які досить швидко і точно показують наявність або відсутність основних наркотичних речовин в організмі людини. Тому я думаю, що на це ми можемо спільно з місцевою владою вплинути, і насправді це має знизити перебування таких осіб за кермом», - сказав Монастирський.

Він нагадав, що десь рік тому в Україні було значно підвищено кримінальну відповідальність за керування у стані нетверезості, зокрема, були збільшені штрафи, «і в принципі, це вплинуло саме на цей стан (кількість випадків, коли люди сідають за кермо нетверезими – ред.)».

«А от питання наркотичної залежності (щодо осіб, які сідають за кермо – ред.), як ми все більше і більше бачимо, є проблемою. Але я думаю, що це можливо вирішити у найближчі місяці», - поінформував очільник МВС.

Як повідомлялося, 11 листопада у Харкові на проспекті Науки автомобіль на пішохідному переході збив двох підлітків. Внаслідок аварії отримали травми 13-річні хлопчик та дівчинка. Їх госпіталізували до Харківської міської лікарні швидкої допомоги.

Згодом міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що правоохоронці затримали водія, і що він проходить тест на наркотики. Поліціянти підозрюють, що порушник знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин.

За даними Монастирського, цей водій раніше притягувався до відповідальності за ст. 309 Кримінального кодексу - незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів, однак справа так і не дійшла до суду.

12 листопада правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який наїхав на двох дітей у Харкові. Медичним висновком було встановлено, що чоловік під час дорожньо-транспортної пригоди перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава МВС хоче запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
13.11.2021 1039
Еще материалы раздела «Автоклуб»