<
НОВИНИ ДНЯ: Сирний пиріг з лаваша. Ніхто не повірить, що ви приготували цю смакоту усього за 20 хвилин   Демократична система чи сильний лідер: що кажуть українці – соцопитування  США передають потужну військову допомогу Україні: що буде в пакеті  Армія РФ суттєво збільшила кількість атак на фронті: в ISW назвали мету ворога  Бомбезні крильця в кока-колі. Приготуйте цю смакоту, якщо втомились від звичайних страв  До України їдуть заморозки: дати і карта погоди  Ціни знижуються. Скільки коштує оренда житла у великих містах Польщівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.11.2021 533

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна робити вакцинацію при алергії, діабеті чи високому тиску

Сьогодні часто можна почути: «Я не можу вакцинуватись, тому що у мене діабет», «Мені не можна, у мене високий тиск», «У мене ішемічна хвороба серця». Люди відмовляються від вакцинації через наявність фонових хвороб. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, чи небезпечне в цьому випадку щеплення.

Вже дуже скоро зима, кількість простудних захворювань зростає, до того ж доводиться боротися з коронавірусом. Але коли ідеться про вакцинацію від грипу, covid-19 та інших хвороб, то лікарі останнім часом часто чують: «Я не можу робити щеплення, тому що в моєму стані мені стане ще гірше».

«Тобто якщо людина має якусь хворобу, то вона нібито дає їй можливість не робити вакцинацію? А хворіти на грип чи коронавірус можна? Хіба від них не стане ще гірше?» – навів приклад доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Багато хто з нас не замислюються над тим, в якому становищі вони знаходяться, прикриваючись дуже слабким аргументом – «Мені не можна, бо я вже хворію».

«Парадокс полягає в тому, що коли у людини є фонова хвороба, наприклад, алергія, і пацієнт захворів на тяжку форму грипу, то ця ситуація для нього набагато небезпечніша, ніж для тієї людини, яка не має фонових хвороб», – пояснив Євген Комаровський.

За словами кандидата медичних наук, наявність будь-якого фонового захворювання – це привід найперше робити щеплення. Тому що така людина хворіє набагато важче, ніж здорова.

«Наявність фонової хвороби – це не протипоказання, а пряме показання до вакцинації», – сказав Євген Комаровський в інтерв'ю каналу «Україна».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна робити вакцинацію при алергії, діабеті чи високому тиску 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.11.2021 533
Еще материалы раздела «Суспільство»