<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.11.2021 563

Ткаченко прокоментував «цунамі в соцмережах» після інформації про тисячу для вакцинованих

Програма «1000 гривень для вакцинованих» є підтримкою для сфери культури, а також заохочення громадян долучатися до неї.

630_360_1632386615-9842_18.11.21

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Кілька тез щодо Програми Президента «1000 гривень для вакцинованих». Вона важлива не лише з точки зору інформаційного цунамі, що піднялося в соцмережах. Це реальна допомога бізнесам. Це не просто заохочення громадян вакцинуватися. Це заохочення до культури долучатися та одночасно її підтримка. Так само важливо, як і залишатися здоровими", - написав Ткаченко.

За його словами, МКІП вже виступало з ініціативою допомоги культурі та креативним індустріям у важкі часи пандемії завдяки впровадженню сертифікатів, і вже зараз ця ініціатива отримала імпульс, який вплине ще й на рівень вакцинації, тобто здоров’я в країні.

Ткаченко зазначив, що вакциновані громадяни зможуть отримати по 1000 грн на віртуальні платіжні картки через «Дію», і заклади, що відповідатимуть КВЕДам, затвердженим КМУ, зможуть взяти участь у програмі, зареєструвавшись на порталі «Дія». Після цього вакциновані громадяни зможуть розраховуватися з підприємствами, що беруть участь у програмі, віртуальною карткою в «Дії».

Ткаченко зауважив, що механізм подання заявки підприємствам на участь у програмі, КВЕДи якого відповідають зазначеним категоріям, ще допрацьовується.

За його словами, наразі триває діалог зі сферою культури та креативних індустрій, щоб зробити це для них у максимально зручний спосіб, і йдеться саме про компанії, у яких основний КВЕД відповідає цільовим напрямкам підтримки. Це: демонстрація кінофільмів, театральна та концертна діяльність, діяльність з підтримки театральних та концертних заходів, функціювання театральних і концертних залів, функціювання музеїв, функціювання спортивних споруд, діяльність спортивних клубів, діяльність фітнес-центрів.

"На простому прикладі поясню. В середньому квиток в кінотеатр/заповідник/музей в Україні коштує приблизно 90-100 грн. Тобто, завдяки Президентській Програмі кожен вакцинований зможе орієнтовно до десятка разів скористатись послугами закладу культури безкоштовно. А кінотеатр, як і музей, і театр, і концертний зал, і спортклуб, – це не просто екран, чи крісла, чи спортивний тренажер. Це, передусім, люди. Персонал, зарплатня якого залежить від вас – вакцинованих глядачів чи відвідувачів. Тож, вакцинуйтеся, вакцинуйте рідних, близьких та друзів, підтримайте українську культуру і людей, що там працюють", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”. За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки.

Никифоров також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть із державного бюджету.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ткаченко прокоментував «цунамі в соцмережах» після інформації про тисячу для вакцинованих 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.11.2021 563
Еще материалы раздела «Суспільство»