<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
18.11.2021 646

США внесли Росію до десятки країн, де найбільше порушують релігійні свободи

Сполучені Штати позначили Російську Федерацію серед десяти країн, які викликають «особливе занепокоєння» у зв’язку із системними та кричущими порушеннями релігійних свобод.

630_360_1591893289-695_18.11.21

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Я визначаю Бірму, КНР, Еритрею, Іран, КНДР, Пакистан, Росію, Саудівську Аравію, Таджикистан і Туркменістан як країни, що викликають особливе занепокоєння через те, що там вдавалися або закривали очі на «систематичні, постійні й кричущі порушення релігійних свобод», - заявив держсекретар США.

Крім того, він зауважив, що Алжир, Коморські Острови, Куба та Нікарагуа внесені до спеціального списку країн, за якими Сполучені Штати уважно стежитимуть у зв’язку з порушеннями у цій сфері. США також визначили низку організацій та угруповань як суб’єктів, що викликають особливе занепокоєння у зв’язку з порушеннями релігійних свобод. Серед них - «Аш-Шабаб», «Боко Харам», ІДІЛ, хусити, Талібан та інші.

Як повідомлялося, державний секретар США повинен щороку оголошувати перелік іноземних урядів та недержавних суб’єктів, які вдаються до порушень релігійних свобод та заслуговують на покарання відповідно до Закону про міжнародну свободу релігій.

Оценка материала:

5.00 / 1
США внесли Росію до десятки країн, де найбільше порушують релігійні свободи 5.00 5 1
Політика / Світ
18.11.2021 646
Еще материалы раздела «Світ»