<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
19.11.2021 810

Країни НАТО не мають оцінювати Україну крізь призму Росії - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників у НАТО не дивитися на Україну через призму їхніх відносин з Росією, а оцінювати її за власними здобутками.

630_360_1618333740-100_19.11.21

Про це він заявив в інтерв’ю CNN, передає Укрінформ.

Зокрема, Кулеба зазначив, що у всіх офіційних документах та коментарях адміністрації США Джозефа Байдена щодо України відзначаються нещодавні успіхи, серед яких - запуск реформи судової системи та забезпечення макрофінансової стабільності країни.

Міністр висловив впевненість, що реформи триватимуть і Україна відповідатиме всім необхідним критеріям для вступу в НАТО та ЄС.

“Водночас не варто закривати очі на “слона у кімнаті”. Деякі союзники НАТО досі бачать Україну через призму їхніх відносин з Росією. Звертаючись до них, я знову і знову наголошую: оцінюйте Україну за її власними здобутками, а не крізь призму Росії”, - наголосив глава МЗС.

“Якщо вони змінять підхід, ситуація також суттєво зміниться на користь України. І ми над цим працюємо”, - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 18 листопада міністр закордонних справ констатував, що на переговорах у Вашингтоні і Брюсселі Україна мобілізувала ключових євроатлантичних партнерів на підтримку держави і нині розробляється комплексний пакет стримування Росії від розширення агресії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Країни НАТО не мають оцінювати Україну крізь призму Росії - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
19.11.2021 810
Еще материалы раздела «Україна»