<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
19.11.2021 467

Стан одного з українських політв'язнів у РФ погіршився, - Денісова

Стан здоров'я українського політв'язня у "справі Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова погіршився. Кримському татарину в російській в'язниці не надають медичну допомогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на українського омбудсмена Людмилу Денісову.

"Стан здоров'я 59-річного кримчанина, фігуранта "другої Сімферопольської групи у так званій справі "Хізб ут-Тахрір" Джемілія Гафарова помітно погіршився - у нього загострилася хвороба нирок", - написала омбудсмен у Facebook.

За її словами, Гафаров має другу групи інвалідності і вже понад рік незаконно утримується в СІЗО міста Ростова-на-Дону (РФ). Керівництво в'язниці ігнорує звернення українця і надає йому необхідної медичної допомоги.

Денісова додала, що політв'язень неодноразово звертався зі скаргами в пенітенціарну службу РФ по Ростовській області, проте всі вони залишилися без відповіді.

Омбудсмен закликала міжнародне співтовариство звернути увагу на порушення прав незаконно утримуваного в російському СІЗО Джемілія Гафарова і змусити владу РФ звільнити кримського татарина і всіх українських політв'язнів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стан одного з українських політв'язнів у РФ погіршився, - Денісова 5.00 5 1
Політика / Україна
19.11.2021 467
Еще материалы раздела «Україна»