<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
20.11.2021 456

НБУ наклав півмільйона штрафів за порушення "колекторського" закону

Національний банк наклав на фінансову компанію одразу три штрафи за порушення закону про роботу колекторів, а ще два – на онлайн мікрофінансову організацію.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

За даними Нацбанку з'ясував, що ТОВ "ФК "Аллурія" залучав для врегулювання простроченої заборгованості колекторів, які не зареєстровані регулятором.

Також оштрафовано ТОВ "Маніфою" за порушення вимог моральної поведінки. Це компанія, що надає онлайн мікрокредити.

За три виявлені порушення Національний банк наклав на Алурію одразу три штрафи.

За перше порушення компанія отримала мінімальний штраф у 85 000 грн, за друге – 110 500 грн, а за третє – максимальний штраф у 136 000 грн.

Через порушення етичних вимог, Маніфой також було оштрафовано двічі у розмірі 102 000 грн за кожний штраф. "Це – максимально передбачений штраф. Його зумовила систематичність та обсяг звернень громадян щодо поведінки цієї фінустанови", – зазначили в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ наклав півмільйона штрафів за порушення "колекторського" закону 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
20.11.2021 456
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»