<
НОВИНИ ДНЯ: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї святавсі новини дня
Політика
Україна
21.11.2021 600

Судно з двома катерами Island для України пройшло Дарданелли

Суховантажне судно, яке перевозить зі США в Україну два патрульних катери типу «Айленд», перетнуло Атлантичний океан і Середземне море та пройшло протоку Дарданелли для переходу у води Чорного моря.

Про це повідомляє в суботу американське інформагентство Reuters, передає Укрінформ.

«Судно із двома переобладнаними патрульними катерами берегової охорони США, призначеними для посилення Військово-Морських Сил України, пройшло через протоку Дарданелли в суботу», - зазначається в повідомленні.

Два нових катери класу «Айленд» є частиною пакету допомоги США у сфері оборони й безпеки для України. Вони були завантажені на судно для перевезення морем та відбули з порту Балтімора (США) в напрямку Одеси 8 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, в Балтиморі чекає на відправку в Україну ще один катер класу «Айленд». Крім того, цього літа Держдепартамент США схвалив дозвіл на продаж Україні до 16 патрульних катерів та обладнання Mark VI на суму приблизно 600 мільйонів доларів США. Загалом, з 2014 року, коли Росія вторглася в Крим, а також в окремі області на сході України, Сполучені Штати виділили в якості оборонної допомоги Україні понад 2,5 мільярда доларів США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Судно з двома катерами Island для України пройшло Дарданелли 5.00 5 1
Політика / Україна
21.11.2021 600
Еще материалы раздела «Україна»