<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2021 769

Судно «Балта» переобладнують на мінний загороджувач

Судно розмагнічування «Балта» Військово-морських сил України стало мінним загороджувачем та після ремонту продовжить службу у новому статусі.

156_22.11.21

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Нещодавно «Балта» в умовах шторму отримало пробоїну біля острова Зміїний та після ремонту має стати бойовою одиницею національного флоту.

Як стало відомо журналістам, з 15 листопада 2021 року судно фігурує у документах як «мінний загороджувач» та отримало новий бортовий номер — М361.

Джерела видання у Міноборони стверджують, що на судні розмістять безпілотні підводні апарати для пошуку та знешкодження вибухових пристроїв.

Ці апарати мають дистанційно керуватися, з гідролокаторами бічного огляду та іншим необхідним обладнанням.

Нагадаємо, 13 жовтня 2021 року при швартуванні на Зміїному отримало пробоїну в кормовій частині корпусу.

Декілька відсіків затопило, проте команда оперативно зайнялася боротьбою за живучість судна та зуміла його врятувати. Після відкачування води та накладання пластирів буксири доставили «Балту» до Одеси, де воно чекає на ремонт. Збитки, завдані державі штормом, оцінюються у 50 млн грн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Судно «Балта» переобладнують на мінний загороджувач 5.00 5 1
Політика / Україна
22.11.2021 769
Еще материалы раздела «Україна»