<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десертвсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2021 653

Близько 20 фінів воювали на Донбасі проти ЗСУ

На Донбасі з 2014 року проти української армії воювало близько 20 громадян Фінляндії. Фінська влада їхню діяльність не розслідувала.

Про це повідомляє портал Yle.

Поїздки на Донбас законодавством Фінляндії не заборонено, навіть якщо найманці їдуть для участі у бойових діях, зазначає видання. Але є кримінальна відповідальність за військові злочини.

За словами журналістів, вони зверталися до місцевих органів влади, проте "складається враження, що ніхто не розслідує участі фінських найманців у злочинах на Донбасі".

Зазначається, що організовував поїздки на схід України Йохан Бекман. Ще один громадянин Фінляндії Янус Путконен був особисто знайомий із колишнім ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.

Оценка материала:

5.00 / 1
Близько 20 фінів воювали на Донбасі проти ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
23.11.2021 653
Еще материалы раздела «Україна»