<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Політика
Європа
24.11.2021 708

Євросоюз закликав скасувати указ про допуск до Росії товарів із ОРДЛО

ЄС закликає Росію скасувати указ, яким дозволяється допуск товарів із окупованого Донбасу на територію РФ, оскільки ці дії суперечать мінським угодам.

Про це заявив речник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано.

"Указ спрямований на подальше відділення тимчасово непідконтрольних уряду територій Донецька та Луганська від України, що суперечить цілям мінських угод. Такі односторонні заходи порушують суверенітет та територіальну цілісність України, у тому числі щодо митного контролю", - наголосив Стано.

Він зазначив, що такі дії можуть посилити напруженість, запобігаючи майбутньому процесу реінтеграції.

"Ми закликаємо Росію скасувати це рішення і припинити вживати односторонніх заходів, які тільки провокують подальше загострення конфлікту на сході України. Європейський союз продовжить проводити політику невизнання щодо цього", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Євросоюз закликав скасувати указ про допуск до Росії товарів із ОРДЛО 5.00 5 1
Політика / Європа
24.11.2021 708
Еще материалы раздела «Європа»