<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2021 1765

США розглядає можливість передачі Україні афганських гелікоптерів Ми-17 та ПЗРК Stinger

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправити до України додаткову військову допомогу, у тому числі й з ПЗРК Stinger.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

За даними американської CNN, США мають намір поставити до України нову партію протитанкових ракетних комплексів Javelin, міномети, а також відправити військових радників.

Крім того, розглядається можливість відправлення Україні партії переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger та гелікоптерів Ми-17, які початково закуповувались для Збройних сил Афганістану, проте не були остаточно передані за певних причин.

Обговорення запропонованого пакету допомоги з летальною зброєю продовжуються, оскільки Україна почала публічно попереджати, що вторгнення РФ може відбутися вже у січні 2022 року.

До того ж США продовжують вести переговори з європейськими союзниками щодо нового пакету санкцій проти Росії та її керівництва на випадок вторгнення до України.

Зазначимо, у 2011 році США замовили в Росії 63 багатоцільових вертольоти Ми-17В-5 для потреб Національному повітряному корпусу Афганістану на загальну суму у 1,3 млрд доларів.

Станом на 2014 рік Росія повністю виконала свої зобов’язання за контрактом. Значна частина гелікоптерів експлуатувалася в Афганістані та була втрачена в ході бойових дій, зазнавала пошкоджень через обстріли, проходила відновлювальні ремонти, а наразі просто залишилася в країні “мертвим вантажем”.

Нагадаємо, у липні ми повідомляли, що українське підприємство АТ «Мотор Січ» провело ремонт афганського багатоцільового вертольота Ми-17. На сьогодні він залишається на території заводу.

Оценка материала:

5.00 / 1
США розглядає можливість передачі Україні афганських гелікоптерів Ми-17 та ПЗРК Stinger 5.00 5 1
Політика / Україна
26.11.2021 1765
Еще материалы раздела «Україна»