<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
26.11.2021 798

На ринку праці Києва вакансії для службовців у дефіциті, а робітничі – в надлишку

На ринку праці Києва вакансії для службовців у дефіциті, а робітничі – в надлишку

630_360_1637837655-957_26.11.21

Про це Укрінформу розповіли у пресслужбі КМЦЗ.

«Попри те, що на ринку праці м. Києва зареєстровано найбільшу в Україні кількість вакансій, що робить його привабливим як для киян, так і для жителів інших регіонів, для нього характерний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили», - зазначають у службі зайнятості.

Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігається серед службовців та керівників (на одну вакансію претендують 10 осіб), а також професіоналів, фахівців та технічних службовців (по 2 особи).

При цьому найбільшу нестачу вільних робочих місць зафіксовано для представників таких професій. 380 безробітних бухгалтерів, які перебувають на обліку в службі зайнятості, претендують на 54 вакансії. Для 255 безробітних менеджерів (управителів) із збуту є 22 вакансії, для 217 безробітних начальників відділів - 17 вакансій, для 202 заступників директорів - 3 вакансії. А вакансії для 267 безробітних директорів (начальників, інших керівників) підприємств взагалі відсутні. Крім цього, 152 економісти претендують на 15 вакансій. Для 147 безробітних головних бухгалтерів в базі КМЦЗ є 14 пропозицій; для 123 безробітних головних економістів - одна вакансія, для 110 адміністраторів - 14 вакансій.

Водночас нестача робочої сили спостерігалася серед представників таких професій: сестра медична, прибиральник службових приміщень, робітник із комплексного прибирання будинків, вантажник, продавець продовольчих товарів, водій автотранспортних засобів, двірник, слюсар-сантехнік, кухар, вчитель закладу загальної середньої освіти, вихователь дошкільного навчального закладу, помічник вихователя, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, працівник закладу ресторанного господарства.

Директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич підкреслив, що для того, щоб вирівняти ситуацію на ринку праці, столична служба зайнятості активно співпрацює з роботодавцями.

«Ми виконуємо замовлення на підбір кваліфікованих фахівців для комплектації ними штатів підприємств. Водночас, важлива роль відводиться профорієнтації, бо до вибору професії людина повинна підходити осмислено, знати, чим вона займатиметься, як оплачуватиметься її праця, зрештою, чи зможе вона знайти роботу за спеціальністю», - наголосив директор КМЦЗ.

Оценка материала:

5.00 / 1
На ринку праці Києва вакансії для службовців у дефіциті, а робітничі – в надлишку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
26.11.2021 798
Еще материалы раздела «Столиця»