<
НОВИНИ ДНЯ: Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
26.11.2021 597

Аварія на шахті Кузбасу: ЗМІ повідомляють про понад 50 загиблих

Кількість жертв НП на шахті "Листв'яжна" в російському Кузбасі сягнула 52 осіб.

630_360_1637871078-125_26.11.21

Рятувальні роботи призупинено до ранку, передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

"Так, загинуло 52 особи", - сказав представник адміністрації Біловського міського округу.

Раніше повідомлялося, що на шахті "Листв'яжна" на Кузбасі в четвер сталося задимлення у вентиляційному штреку, загинуло 11 людей. У шахті залишаються 46 людей.

«На жаль, рятувальники загинули. Їм не вистачило кисню у балонах. Виявлено їхні тіла», - розповів співрозмовник у швидкій допомозі кузбаського міста Бєлово.

Увечері в четвер пресслужба МНС РФ повідомила, що відділення рятувальників, які проводили роботи після аварії з жертвами в шахті "Листв'яжна", перестало виходити на зв'язок. Перед цим у ході рятувальної операції на місці виробок з'явилася ймовірність вибуху газу, після чого рятувальні роботи призупинили та почали виводити всі підрозділи на поверхню. Однак одна з ланок не вийшла.

Як повідомлялося, на шахті "Листв'яжна" у Кузбасі в четвер сталося, як пишуть російська влада і преса, «задимлення у вентиляційному штреку». Проте джерела уточнюють, що стався вибух на місці робіт, після якого почалася пожежа.

У результаті на шахті "Листяжна" 49 людей постраждали. Знайдено тіла 14 загиблих. Зниклими безвісти вважаються 35 гірників. Рятувальні роботи призупинено до ранку через газодинамічний стан у шахті та зростання концентрації метану.

Водночас експерти припускають, що у зниклих у "Листв'яжній" гірників вже скінчився кисень.

Слідком РФ порушив кримінальну справу за ч.2 ст.217 КК РФ (порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів, що спричинило з необережності смерть людини). Регіональна прокуратура ініціювала перевірку виконання законодавства про охорону праці та промислову безпеку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аварія на шахті Кузбасу: ЗМІ повідомляють про понад 50 загиблих 5.00 5 1
Політика / Росія
26.11.2021 597
Еще материалы раздела «Росія»