НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.11.2021 1767

Міністр розповів, коли дозволять робити третю дозу вакцини проти COVID-19

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що з нинішніми темпами вакцинації бустерну (третю) дозу не будуть запроваджувати найближчим часом.

Про це повідомляє Укрінформ.

"У нас розпочались всі щеплення в лютому 2021 року, повторні щеплення були у квітні, тому сьогодні в Україні ще зарано говорити про введення і додаткову доцільність введення бустерної дози. Як мінімум ми повинні досягнути 50% провакцинованого населення принаймні двома дозами антиковідної вакцини, після цього будемо переходити на бустерну дозу", – заявив міністр.

Ляшко послався на рекомендацію Всесвітньої організації охорони здоров’я зачекати із масовим щепленням населення бустерною дозою.

Він додав, що Національна технічна група експертів з імунопрофілактики населення вже рекомендувала МОЗ дозволити масове щеплення бустерною дозою. Однак керівництво наразі хоче дати захист від вакцини якомога більшій кількості людей, а потім переходити до посилення імунітету в уже вакцинованих.

За даними МОЗ, наразі першу дозу вакцини отримали 42% дорослих мешканців України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр розповів, коли дозволять робити третю дозу вакцини проти COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.11.2021 1767
Еще материалы раздела «Суспільство»