НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
28.11.2021 673

Кулеба розповів, що заважає Україні вступити до НАТО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що бачення окремими країнами ЄС та НАТО України крізь призму їхніх відносин із Росією є головною перешкодою для вступу України до цих союзів.

За словами Кулеби, членство України в ЄС та НАТО – це лише питання часу.

"Україна – природна частина європейської та євроатлантичної спільноти. Ми розуміємо, що в ЄС існує певний скепсис щодо подальшого розширення. І що країна має відповідати всім Копенгагенським критеріям, яких ми досягнемо. Втім, не це головна перешкода для нашого членства в ЄС", - сказав міністр в інтерв'ю німецькому виданню Die Zeit, його переклад наводить прес-служба МЗС.

За його словами, головна перешкода - "те, що окремі країни НАТО та ЄС досі дивляться на Україну крізь призму своїх відносин із Росією".

"І тому мій меседж до них простий: сприймайте Україну за її власними якостями та чеснотами. Ми заслуговуємо на те, щоб на Україну дивилися як на Україну. Відносини з Росією - це одне, відносини з Україною - це інше", - зазначив міністр.

Раніше Кулеба заявляв, що Україну можуть ухвалити до ЄС та НАТО з "недосконалими реформами", якщо буде політичне рішення.

Міністр також наполягає, що ЄС та НАТО мають надати чітку дорожню карту для майбутнього членства української держави у двох блоках.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба розповів, що заважає Україні вступити до НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
28.11.2021 673
Еще материалы раздела «Україна»