НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
02.12.2021 560

Листопад у Києві увійшов у десятку найтепліших за 140 років

Нинішній листопад у Києві увійшов у десятку найтепліших за 140 років спостереження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньомісячна температура листопада у Києві склала +4,8°С, що вище за кліматичну норму 1991-2020 рр. на 2,2°С. Цьогорічний листопад у столиці увійшов у десятку найтепліших з 1881 року.

"Найхолоднішим днем було 17 листопада, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -7,1°С, а найтеплішим – 5 листопада, коли максимальна температура досягла +15,8°С", - ідеться у повідомленні.

У Києві на проспекті Науки за місяць випало 29 мм опадів, що становить 63% кліматичної норми.

В обсерваторії зазначили, що метеорологічна осінь у Києві триватиме доти, доки середньодобова температура стійко не перетне позначку 0°С в бік зниження. Середня багаторічна дата такого переходу – 29 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня у Києві закінчився безморозний період. Того дня вперше цієї осені температура повітря знизилась до -0,5ºС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Листопад у Києві увійшов у десятку найтепліших за 140 років 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
02.12.2021 560
Еще материалы раздела «Столиця»