<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2021 550

У Раді пропонують повернути держрегулювання цін

У Верховну Раду подано законопроект, яким пропонується знову запровадити скасоване в 2017 році держрегулювання цін на продукти, що мають суттєву соціальну значущість.

Зокрема пропонується встановити граничні торгові надбавки (націнки), що можуть бути не менш ніж 5% і не більш як 15% від відпускної ціни в їхнього виробника.

Держрегулювання цін пропонується ввести на крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, вермішель із борошна вищого ґатунку пшениці, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, хліб житньо-пшеничний, батон із пшеничного борошна, яйця курячі категорії С1, тушку курячу, воду мінеральну негазовану, масло вершкове жирністю 72,5% і олію.

Автори ініціативи посилаються на досвід країн ЄС, де, за їхніми даними, під державний контроль підпадає переважна частина продукції аграрного сектору – 88-97%. Автори документа зазначають, що в Євросоюзі передусім здійснюють нагляд над цінами на продукцію землеробства (пшениця, ячмінь, жито, кукурудза, ріпак, соняшник), а також на велику рогату худобу, молоко, цукор, оливкову олію.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді пропонують повернути держрегулювання цін 5.00 5 1
Політика / Україна
03.12.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»