<
НОВИНИ ДНЯ: Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Політика
Україна
07.12.2021 640

У Туреччині прокоментували домовленості про постачання Україні бойових дронів

Домовленості України і Туреччини про постачання бойових БПЛА не пов’язані зі зростанням напруги на сході України.

Про це сказав очільник Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір, відповідаючи на запитання журналістів у рамках конференції з глобальних стратегій в оборонній та авіаційній промисловості, повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Hürriyet.

«Ми продали Україні партію бойових безпілотників. Зараз в регіоні існує напруга, про продаж не йдеться. Це був процес. Були домовленості про партію (БПЛА - ред.), про що йшлося від самого початку. В Україні були певні виробничі та інвестиційні проєкти, про які йшлося від початку. Це хід проєкту. Це не пов’язано з останніми подіями. Не повинно складися враження, що Туреччина відправляє в Україну БПЛА та бойові БПЛА через напруження», - сказав Демір.

Як повідомлялося, у червні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що бойові БПЛА, які Україна придбала у Туреччини, потрібні передусім для стримування Росії, для захисту, а не для нападу. Але у разі розв’язання широкомасштабного конфлікту Росією Україна готова застосовувати БПЛА.

26 жовтня у зоні проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar. Бойовий БПЛА, що стоїть на озброєнні ЗСУ, було застосовано після обстрілу позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне батареєю гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ.

3 грудня агентство Bloomberg повідомило, що Туреччина, яка вже постачила Україні певну кількість бойових безпілотників Bayraktar, готує до продажу ще принаймні 20 таких літальних апаратів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Туреччині прокоментували домовленості про постачання Україні бойових дронів 5.00 5 1
Політика / Україна
07.12.2021 640
Еще материалы раздела «Україна»