НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Світ
08.12.2021 474

США оголосили дипломатичний бойкот Олімпіаді-2022 в Китаї

Сполучені Штати не відправлятимуть офіційних представників на зимові Олімпійські ігри та Параолімпійські ігри в Пекіні – заявили в адміністрації Білого дому.

Водночас додають: брати участь у змаганнях своїм спортсменам не заборонятимуть. Так Вашингтон відреагував на систематичне порушення прав людини в Китаї. А приводом стало нещодавнє зникнення тенісистки Пен Шуай, яка звинуватила колишнього члена політбюро в сексуальних домаганнях.

Про бойкот ігор міркують також Австралія та Велика Британія – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». А ось офіційний Китай позицію США назвав політичною провокацією.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
США оголосили дипломатичний бойкот Олімпіаді-2022 в Китаї 5.00 5 1
Політика / Світ
08.12.2021 474
Еще материалы раздела «Світ»