<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
09.12.2021 772

У ТКГ підготували новий документ про Донбас

Українська делегація у ТКГ підготувала новий документ про Донбас, який можуть розглянути на позачерговому засіданні в четвер, 9 грудня.

Про це повідомив в ефірі каналу Україна 24 представник Донецька у ТКГ Сергій Гармаш.

"Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянутий на позачерговому засіданні, якщо він влаштує всі сторони", - сказав він.

Про результати вчорашнього засідання ТКГ повідомилив ОБСЄ.

"Відбулися тривалі дискусії про необхідність забезпечити дотримання угоди про припинення вогню від 22 липня 2020 року. Є спільне розуміння, що довгострокове припинення вогню в пріоритеті", - повідомляє спецпредставник ОБСЄ в Україні і ТКГ Мікко Кіннунен.

Він зазначив, що учасники робочої групи з безпеки "не досягли єдиного розуміння", і закликав сторони в подальшому здійснювати конструктивну роботу.

В ОБСЄ констатували, що за останні два тижні знизилася кількість порушень режиму припинення вогню, хоча й висловили занепокоєння ситуацією у сфері безпеки вздовж лінії зіткнення. Зокрема, спостерігачів ОБСЄ досі спіткають негаразди зі свободою пересування.

Зазначається, що в політичній робочій групі конструктивно обговорили питання, що пов'язані з розробкою єдиного Плану дій з імплементації Мінських угод.

Гуманітарна група обговорювала питання про утримуваних осіб, а також про відкриття двох нових пунктів пропуску через Золоте і Щастя Луганської області.

Економічна робоча група обговорила актуальні аспекти, пов'язані з водопостачанням, зокрема - тарифи на оплату води, а також пенсійні виплати, мобільний зв'язок і екологічну ситуацію на Донбасі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ТКГ підготували новий документ про Донбас 5.00 5 1
Політика / Україна
09.12.2021 772
Еще материалы раздела «Україна»