<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
09.12.2021 488

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів про найпоширенішу помилку при вивиху

Що ми робимо, коли в нас чи в нашої дитини вивих? Найімовірніше, не одразу йдемо до лікаря, а починаємо самі собі допомагати. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розказав, що треба зробити насамперед, а за що в інших країнах навіть можуть віддати під суд.

743dbc6a69e8b9bebd4f26927cc7f23d_09.12.21

Вивих – одне з травматичних ушкоджень, коли кістка, знаходячись у суглобі, виходить зі свого нормального становища. Це зазвичай відбувається після падіння чи удару. В результаті під час руху біль різко посилюється, з'являється набряк.

«Перше, що зазвичай роблять люди, – намагаються вставити кістку на місце. І це найпоширеніша помилка! – сказав доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – За таку дію в інших країнах людину можуть віддати під суд».

Тому що люди, які не мають медичної освіти, своїми діями у випадку з вивихом не допомагають, а лише шкодять. Кандидат медичних наук пояснив, що вивихи самі по собі не проходять, тому не треба нічого нікуди вставляти та смикати.

«Найголовніше, що треба зробити до того, як ви потрапите до лікаря, – знерухоміти місце вивиху, – порадив Євген Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна». – Прикладіть щось холодне, це допоможе зменшити набряклість, пошкодження тканин та біль».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів про найпоширенішу помилку при вивиху 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
09.12.2021 488
Еще материалы раздела «Афіша»