НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
11.12.2021 603

Порошенко: Ідея Зеленського про референдум по Донбасу – реалізація планів Путіна

Питання суверенітету, територіальної цілісності, державного устрою не можуть бути винесені на референдум.

Про це заявив п’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Я категорично не згодний з тим, щоб референдуми використовувалися як технологія для проведення, в тому числі і неукраїнських рішень. Обговорювати невідомі питання, та ще й як було сказано, винесені або запропоновані іншими країнами, - я думаю, що це була б просто жахлива помилка, бо єдиним джерелом державної влади в Україні є народ, а Конституція є Основним законом", - заявив Порошенко.

На його думку, перед тим, як навіть теоретично обговорювати ці питання, треба забезпечити дотримання Конституції і забезпечити захист прав людей, суверенітету, захист держави.

"А уявіть собі, що дві чи три області приймуть рішення інше, ніж решта областей. А уявіть собі, що як наслідок буде сценарій, в тому числі сценарій Путіна про те, що ці області не є щасливими, і повторять позицію фейкового референдуму, який Путін провів у Криму", - зазначає Порошенко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що не виключає проведення референдуму про статус окупованих територій ОРДЛО і Кримського півострова.

"Я не виключаю референдуму щодо Донбасу в цілому. Й тут питання не в статусі. В нас може бути таке в житті. Це (референдум – ред.) може бути щодо Донбасу, щодо Криму", - заявив Зеленський.

Крім того, від допустив і проведення "референдуму про припинення війни".

Оценка материала:

5.00 / 1
Порошенко: Ідея Зеленського про референдум по Донбасу – реалізація планів Путіна 5.00 5 1
Політика / Україна
11.12.2021 603
Еще материалы раздела «Україна»