<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активіввсі новини дня
Політика
Україна
14.12.2021 563

Антипович оцінив, як відрізняється рейтинг Зеленського від попередників

Директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович розповів, що рейтинг президента України Володимира Зеленського є вищим, ніж був у його попередників. У Петра Порошенка та Віктора Януковича недовіра була більша на ті ж місяці каденції.

Про це Антипович розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Крім того, вибір українців теж був розділений усередині країни. Наприклад, за Януковича проголосували пів-України. За Порошенка проголосували більше половини країни, але тоді починалася війна, на нього покладалися великі надії, а потім прийшло певне розчарування. В результаті певні вимоги та очікування щодо Порошенка трохи відстрочувалися, йому давали трохи більший карт-бланш, ніж Януковичу", - сказав соціолог.

За його словами, Зеленський дуже сильно підняв очікування, він падає, але його точка падіння все одно стоїть зараз вище, ніж попередників.

"Сьогодні частина виборців каже під час опитувань і фокус-груп: "він же був із народу, а тепер він президент". Вони відчувають збільшення дистанції між обраним Зеленським та нинішнім Зеленським. Це нормально, влада має бути інституційною, президент має бути президентом" , - зазначив Антипович.

Він також підкреслив, що у Зеленського немає напряму, за який голосували, окрім як "інший", "новий", "молодий", "сам себе зробив", "не крав".

"За рахунок того в нього і були чудові показники, але зараз це все стримується, тому що з'являється запит на відповіді: де тарифи, а що з цінами, а що це відбувається у Верховній раді?", - сказав соціолог.

Оценка материала:

5.00 / 1
Антипович оцінив, як відрізняється рейтинг Зеленського від попередників 5.00 5 1
Політика / Україна
14.12.2021 563
Еще материалы раздела «Україна»