<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортіввсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
14.12.2021 421

Приймальня святого Миколая та фотозони: як зустрінуть свята в парку Шевченка

До новорічно-різдвяних свят у парку імені Тараса Шевченка підготували святкові локації, фотозони та приймальню Святого Миколая.

Про це під час пресконференції повідомила директор Департаменту культури КМДА Яна Барінова, передає кореспондент Укрінформу.

"Щороку Шевченківська районна державна адміністрація організовувала свята в парку Шевченка, але сьогодні при плідній взаємодії з Департаментом культури КМДА ми підготували дещо нові активності, нові декорації і цікаві події. Головні локації міста - це Софійська площа, Контрактова площа, арка Дружби народів. І кожна районна держадміністрація готує своє свято, але парк Шевченка цього року буде особливий", - зазначила Барінова.

Голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга повідомив, що 19 грудня у парку ім. Шевченка засвітять новорічну ялинку.

"У парку Шевченка буде київський трамвай. Також буде резиденція Святого Миколая, туди зможуть приходити діти. Також будуть цікаві фотозони, велика кількість заходів, ми плануємо декілька концертів. Буде гарна ілюмінація в парку Шевченка", - зазначив Гаряга.

За словами співорганізатора святкувань Анатолія Солов’яненка, святкові заходи у парку ім. Шевченка розпочнуться 17 грудня. "Починаючи з 12 години на різних локаціях парку працюватимуть аніматори, фотозони. У нас буде цікава святкова ілюмінація... Ми хочемо зробити цю локацію дуже сімейною. Крім цього, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей у нашій співпраці з партнерами і спонсорами отримуватимуть щодня святкові подарунки", - сказав він.

У КМДА наголосили, що всі святкові заходи відбуватимуться з дотриманням карантинних норм.

"Порівняно з минулими роками новорічних локацій стало більше і значно зросла їх насиченість різноманітними розвагами. І враховуючи і карантинні обмеження, і загальну епідеміологічну ситуацію, ми хотіли, щоб люди мали різні локації. І ми проробили комплексний маршрут, який може починатися від парку Шевченка, впродовж Національної опери, Золоті Ворота, Софійська площа, Контрактова площа, арка Дружби народів", - підсумувала Барінова.

Як повідомлялося, на Софійській площі та на Володимирському проїзді до 16 січня працюватиме новорічно-різдвяне ярмаркове містечко. Святкові локації облаштують також у Центральному парку культури і відпочинку Києва (Маріїнський парк, естрада Міського саду).

Новорічну ялинку урочисто засвітять у столиці 19 грудня.

У Києві з 16 грудня відкриється 14 новорічних локацій для киян та гостей міста.

Оценка материала:

5.00 / 1
Приймальня святого Миколая та фотозони: як зустрінуть свята в парку Шевченка 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
14.12.2021 421
Еще материалы раздела «Столиця»