<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
15.12.2021 734

В Україні в десятки разів зросте податок на землю: що загрожує дачникам

Резонансний закон №5600 вводить таке поняття, як "мінімальне податкове зобов'язання" МПЗ). З 1 січня податки мають сплачувати всі власники сільськогосподарських земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів: близько 1500 грн з гектара.

Про це розповів керівник державного підприємства "Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою", експерт із земельних питань Ярослав Ярославський, пишуть "Факти". Пише apostrophe. 

"Закон передбачає, що всі власники сільськогосподарських земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, з 1 січня 2022 року мають сплачувати не менше мінімальної суми податку — близько 1500 грн з гектара. Розмір мінімального податкового зобов'язання розраховується за відсотками від нормативної грошової оцінки, що варіюються за роками: у 2022 році – 4%, у 2023 – 5%", - уточнив він.

Загалом для тих, хто має паї і не здає їх у оренду, це означає збільшення земельного податку в 10-20 разів. Водночас деяких мінімальне податкове зобов'язання не торкнеться. Зокрема, МНО не визначається для земельних ділянок, які на 1 січня 2022 року перебували на території дачних та садових кооперативів, а також якщо орган контролю не вручив фізичній особі податкове повідомлення-рішення у відповідні терміни.

Власники присадибних ділянок у межах населеного пункту, у тому числі у місті, розміром 50 соток (0,5 га), також зобов'язані сплатити податок, проте у фіксованому розмірі.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні в десятки разів зросте податок на землю: що загрожує дачникам 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
15.12.2021 734
Еще материалы раздела «Нерухомість»