<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.12.2021 449

Рада змінила процедуру банкрутства на період карантину

Верховна Рада ухвалила закон №4220 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання окремих питань процедур банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19».

В цілому документ підтримали 289 народних депутатів.

У період карантину, введеного через коронавірус, закон дозволяє проводити збори (комітети) кредиторів в режимі відеоконференції. Якщо учасник таких зборів не має електронного цифрового підпису, його особа підтверджується у порядку визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Також збори можна проводити за допомогою опитування. Його ініціатор надсилає всім учасникам запит з проєктом рішення із запропонованого питання. У разі згоди із рішенням учасник опитування підписує проєкт рішення та надсилає його ініціатору протягом 15 днів з дня отримання запиту.

Відповіді, отримані після закінчення встановленого строку, або такі, зміст яких не дає змоги встановити волевиявлення учасника опитування щодо порушеного питання, не враховуються під час підрахунку результатів голосування.

Водночас якщо через карантин не можливе вчинення дій, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства, то арбітражний керуючий не несе за це дисциплінарної відповідальності. Щоправда, лише в тому випадку, він повідомив про це комітет кредиторів, кредиторів, а також кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника.

Також документ дозволяє продовжити строки проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство. Це пропонується робити за клопотанням комітету кредиторів, кредитора арбітражного керуючого чи за власною ініціативою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада змінила процедуру банкрутства на період карантину 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.12.2021 449
Еще материалы раздела «Економіка»