<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
14.12.2021 539

«Головна тема»: три золотих правила онлайн-шопінгу

Андрій хотів купити смартфон для дружини за 7 тисяч гривень, натомість у нього вкрали 15, а Сніжана продавала дитячий комбінезон за 300 гривень, і її обібрали аж на 73 тисячі. Обидва стали жертвами сайтів-клонів – думали, що користуються відомим сайтом оголошень, а насправді, то була його псевдокопія. У програмі «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна» розповіли, які три правила онлайн-шопінгу слід запам’ятати, щоб не стати жертвою аферистів.

604f4645c665c_14.12.21

По-перше, листуйтеся про купівлю чи продаж лише на тому сайті, де розміщене оголошення.

«Якщо ви отримуєте посилання на проведення оплати або на отримання оплати в месенджері – це шахрайство», – поділився досвідом представник сайту оголошень.

По-друге, звертайте увагу на назву сайту.

«Назва сайту має закінчуватись на крапка com, ua, gov, без різниці, і це є закінчена назва сайту. Якщо буде вам посилання: сайт продаж, крапка, перекази крапка com – це сайт не справжній», – пояснив приватний детектив Руслан Болгов.

По-третє, не використовуйте для онлайн-шопінгу номер мобільного, до якого прив'язані ваші банківські рахунки.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

Оценка материала:

5.00 / 1
«Головна тема»: три золотих правила онлайн-шопінгу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
14.12.2021 539
Еще материалы раздела «Афіша»