<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
14.12.2021 488

Бюджет недоотримує від митниці 50 млрд - нардеп

Держбюджет недоотримує за рік близько 50 млрд грн надходжень від митниці.

Таку оцінку в інтерв'ю Інтерфакс-Україна озвучив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За словами нардепа, перед новим керівництвом митниці стоїть завдання перевиконати план надходжень на 12%.

"Поки ми вимагали звільнити одного з вищих посадових осіб, винного у схемах, і сформували дуже простий KPI для митниці: +12% до індикативу... Якщо індикатив буде виконано за груднем, заглибимося в рамках парламентського контролю у внутрішні процеси служби (тарифи та ціни, робота за окремими категоріями товарів, "зеленка" тощо.) Якщо індикатив виконано не буде, звільнимо з посади заступників, які відповідають за виконання планів, та керівництво дещо гірших за виконанням планів митниць. Це робота на кілька місяців, але за кілька місяців ми порядок наведемо", - каже Гетманцев.

Як відомо, з листопада митницею тимчасово керує директор департаменту боротьби з контрабандою В'ячеслав Демченко.

"Від імені комітету скажу, що ми не готові поки що давати оцінку його роботі. Рано. Але можу висловити негатив щодо всіх інших, хто там працює. І в керівництві, і на самих митницях", - додав Гетманцев.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бюджет недоотримує від митниці 50 млрд - нардеп 5.00 5 1
Політика / Україна
14.12.2021 488
Еще материалы раздела «Україна»