НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
15.12.2021 543

Із закордонних політиків українці найбільше довіряють Дуді, найменше – Путіну

Серед закордонних політиків найбільшу довіру в українців викликає президент Польщі Анджей Дуда (52,5% опитуваних), ексканцлер ФРН Ангела Меркель (51,8%) та президент США Джо Байден (49,8%).

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування «Інфо Сапієнс» (InfoSapience) в рамках дослідження на замовлення центру «Нова Європа», яке проводилося з 8 по 29 листопада.

Відповідно до нього 52,5% респондентів зазначили, що найбільшу симпатію в них викликає президент Польщі Анджей Дуда, 51,8% - колишня канцлер ФРН Ангела Меркель, 49,8% - президент США Джозеф Байден, 41,6% - президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, 41,2% - президент Франції Еммануєль Макрон. Найменша кількість респондентів вказала російського лідера Володимира Путіна – 12,1%.

Глава РФ також лідирує серед тих, кому українці найбільше не довіряють – 76,7%, далі вказаний Олександр Лукашенко – 59,2% та Еммануєль Макрон – 35%.

У рейтингу найменш впізнаваних лідирують голова Європейської Ради Шарль Мішель – 56,2%, голова КНР Сі Цзіньпін – 53,7%, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан – 52.8%, президентка Молдови Мая Санду – 52,6%.

Метод опитування – особисте інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів (CAPI). Вибірка становить 1007 осіб віком від 18 років та є репрезентативною населенню за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Опитування проводилося на підконтрольній уряду України територіях. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Із закордонних політиків українці найбільше довіряють Дуді, найменше – Путіну 5.00 5 1
Політика / Україна
15.12.2021 543
Еще материалы раздела «Україна»