<
НОВИНИ ДНЯ: Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
15.12.2021 699

Кулеба: за 9 місяців зони вільної торгівлі товарообіг між Україною та Ізраїлем зріс на 10%

30 років тому Україна та Ізраїль встановили дипломатичні відносини, але історія співіснування двох народів налічує сотні років. І сьогодні відкриваються широкі перспективи для розвитку і співпраці.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на третьому Kyiv Jewish Forum.

Він нагадав, що публічно говорити правду про Бабин Яр почали лише в незалежній Україні. За часів Радянського Союзу ця трагедія замовчувалась.

"У нашій спільній історії є не лише темні, а й світлі сторінки, якими ми можемо пишатися, і це робить зв’язки між нашими державами та народами такими особливими. Єврейська громада відіграла значну роль в українській історії, а видатні єврейські політичні, культурні та релігійні діячі українського походження відіграли велику роль в історії держави Ізраїль", - заявив Кулеба.

Серед них він назвав сіоністського лідера Зеева Жаботинського, другого президента Ізраїлю Іцхака Бен-Цві, міністра оборони Моше Даяна, 3-го та 4-го прем’єрміністрів Леві Ешколя та Голду Меїр, першого міністра закордонних справ Моше Шаретта.

Голова МЗС зазначив, що сьогодні Україна та Ізраїль мають політичний діалог на найвищому рівні, а за 9 місяців дії Угоди про вільну торгівлю товарообіг зріс на 10%.

"Наступним логічним кроком є переговори щодо розширення угоди на послуги, а не лише товари. Це дійсно може підвищити рівень торгівлі між нашими країнами. Українська сторона готова до таких переговорів", - підкреслив Кулеба.

За його словами, ізраїльські інвестиції в Україну сягнули 100 млн доларів, але мають потенціал збільшуватися. Особливо перспективним є співробітництво у сільськогосподарській галузі та IT.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба: за 9 місяців зони вільної торгівлі товарообіг між Україною та Ізраїлем зріс на 10% 5.00 5 1
Політика / Україна
15.12.2021 699
Еще материалы раздела «Україна»