<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Політика
Україна
17.12.2021 993

Корнієнко допускає зміну виборчої системи в Україні

Перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко припускає системні зміни виборчих правил в Україні. Вони, зокрема, можуть передбачати опосередковане повернення до мажоритарної системи.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна

"Я зараз борюся зі спокусою стати героєм заголовків і сказати, що повернення до мажоритарної системи, точніше до змішаної, можливо завжди. Воно завжди є на столі, це ми розуміємо. І точно будуть сили, які будуть за це виступати, і я вже казав про це, що у нас зараз спостерігається кілька течій", - сказав Корнієнко.

Водночас він зазначає, що списочники виступають за закриті списки, тому що відкриті списки в регіональній прив'язці, за його словами, це "така квазімажоритарка, всі розуміють це, у великому масштабі".

"І зараз середньостатистичний голова комітету або заступник голови комітету, експертні люди, на територіях мало працюють, вони працюють в Раді, працюють над реформами. Зрозуміло, що їм зараз десь висаджуватися на територію… І що вони там будуть робити без різних соцекономічніх можливостей?" - каже Корнієнко.

Разом з тим він не виключає, що мажоритарники завжди будуть казати, що "краще мажоритарка". Особливо ті, хто там не перший рік там працюють.

"Я не відкидаю, що будуть спроби ці зміни (системні зміни виборчих правил, - ред.) так чи інакше зробити. Вони можуть бути інспіровані як якимись рішеннями Конституційного суду, за поки для нас невідомими зверненнями, як ви правильно кажете, бо звернень ще ніхто не бачив. Вони можуть бути інспіровані і депутатами, у них є право законодавчої ініціативи", - резюмував Корнієнко.

Нагадаємо, перший заступник голови парламенту також розповів, що дорослі українці підтримують зниження виборчого віку в країні. Разом з тим молодь виступає за відкладення виборчого права до 20 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Корнієнко допускає зміну виборчої системи в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
17.12.2021 993
Еще материалы раздела «Україна»